Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált húsos-paradicsomos penne

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg paradicsom
  • 1/2 db hegyes erős paprika
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 50 dkg darált hús (vegyes)
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 dl zöldségleves-alaplé
  • 50 dkg penne
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • bors
  • bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a megtisztított, megmosott paradicsomot durvára daraboljuk. Egy hosszában félbevágott erős paprika egyik felét kicsumázzuk és vékonyan felszeleteljük. A serpenyőben felhevített olívaolajon a hagymakockát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, valamint a felszeletelt erős paprikát, és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a -pürét, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és mérsékelt tűzön főzzük 8-10 percig.
    2. Közben a pennét forrásban levő sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, majd a darált húsos paradicsomszószba forgatjuk. Kóstolás után megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a szósszal. Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

    11 ELLENÁLLHATATLAN TÉSZTASALÁTA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin