1 dl langyos tejbe elkavarunk 1 tk cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefedjük, és langyos helyre tesszük. A lisztet dagasztótálba szórjuk, közepében kis fészket formálunk, beleütjük a tojássárgákat, és egy kicsit elkavarjuk a körülötte levő liszttel. Ráöntjük a felfutott élesztőt, majd a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, a tölteléknek valót elkészítjük, amihez a mogyorókrémet elkavarjuk a darált dióval. (Nekem túl sűrűnek tűnt, és ezért tettem bele még 3 ek tejszínt.)
Ezután a tésztát a dolgozófelületre borítjuk (nem szükséges, hogy lisztezett legyen, mert nem ragad a tészta), enyhén átgyúrjuk, majd 16 egyenlő részre osztjuk. Ha megvagyunk a tészta feldarabolásával, akkor mindegyik darabot ellapítjuk az ujjainkkal, majd a közepükbe teszünk 1-1 teáskanálnyi diós tölteléket. Becsomagoljuk és gombóccá formáljuk.
Ha az összes tésztadarabot megtöltöttük, és becsomagoltuk, akkor egyenként ovális alakúra nyújtjuk (kb. 14 cm hosszú, 8 cm széles lesz), vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle nyújtás közben. Derelyevágóval vagy pizzavágóval, 5 hosszanti csíkot vágunk, a végeit egybe hagyva. A végeket megfogjuk, és ellentétes irányba csavarjuk, hogy egy spirál jellegű rudacskát kapjunk. Csiga alakban felcsavarjuk, és egy muffin sütő tepsi mélyedéseiben levő papírkosárkákba tesszük.
Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, majd a tejjel elkavart tojássárgával lekenjükn és 180 fokon aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).