Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd felaprítjuk. A hússal együtt megpirítjuk egy kanál olajon. Belekeverjük az apróra vágott friss paradicsomot és a paradicsompürét, hozzáadjuk az oregánót, és lassú tűzön 20 percig főzzük. A petrezselymet megmossuk, felvagdossuk és a szószhoz adjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, és egy kanál citromlével. A tésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és állni hagyjuk. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük, fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük. A feta sajtot szétmorzsoljuk, felét elkeverjük a tésztával, majd a hússal és a cukkinivel rétegezzük egy kikent tűzálló tálban. A lisztet megpirítjuk a kevéske vajjal, folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a hideg tejet, és addig főzzük, míg kissé megsűrűsödik. Belekeverjük a megmaradt fetát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 2 kanál citromlevet és egy csipetnyi szerecsendiót. Ezzel a keverékkel leöntjük a tésztát és 45 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre