Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis-póréhagymás krémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 1 kg cukkini
  • 1/2 szál póréhagyma (vagy 1 csokor újhagyma)
  • 10 dkg cheddar sajt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A krumpli kat megmossuk, majd héjastul nagyobb darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük őket, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Belemorzsoljuk a leveskockákat, majd lefedjük, felforraljuk, és a forrástól számítva további 5 percig főzzük.
    2. Hozzáadjuk a cukkinit, visszatesszük és újabb 5 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, és még 5 percig forraljuk. 
    3. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, elkeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük a sóval, borssal, valamint a frissen reszelt szerecsendióval.
    4. Botmixerrel pürésítjük az egészet, közben pedig annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. Karikára vágott póréhagymával és pirítóssal tálaljuk. 

    SÜTŐTÖKKRÉMLEVES PIRÍTOTT BACONNEL>>> 

    MAGYAROS ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES>>> 

    FOKHAGYMAKRÉMLEVES PIRÍTOTT KENYÉRKOCKÁKKAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin