Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis-kéksajtos quiche fenyőmaggal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • pici só
  • 2 kisebb cukkini
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 30 dkg rokfort
  • bors
  • szerecsendió
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 3 dkg fenyőmag

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a vajat, a tojást, a tejfölt és a sót összedolgozzuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. A fenyőmagot száraz tepsiben megpirítjuk.

    A cukkinit felcsíkozzuk, és pici olívaolajon 2 perc alatt előbb az egyik, majd további 2 perc alatt a másik oldalát is megsütjük.

    A tejszínt a tojással felverjük, hozzáadjuk a morzsolt rokfortot, szerecsendióval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük.

    A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, lapos torta- vagy piteformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 centis pereme legyen, majd megszurkáljuk villával. 200 fokos sütőben 6-8 percet elősütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

    A cukkinit a tésztára rendezzük, nyakonöntjük a sajtos mártással, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, míg a közepe is megszilárdul.

    Vegyes zöldsalátával és a pirított fenyőmaggal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje. További érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin