Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés tiramisutorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 16,5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1,5 dkg kukorica liszt
  • 2,5 dkg olvasztott vaj + a formához
  • 1 dl kávélikőr
  • 1,5 dl erős feketekávé
  • 3 dl tejszín
  • 0,5 kiskanál vanília-kivonat
  • 75 dkg mascarpone
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást 11,5 dkg cukorral robotgéppel habosra keverjük. A lisztet a kukoricaliszttel együtt átszitáljuk, majd a felét beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
    Hozzákeverjük a vaj felét, majd a maradék lisztet és a vajat is. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt és kivajazott, 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Összekeverjük a likőrt és a kávét. A tortaformát kibéleljük műanyag fóliával. A tejszínt a vaníliakivonattal és a maradék cukorral felverjük, majd összekeverjük a mascarponéval.

    A piskótát vízszintesen háromfelé vágjuk. Egy tésztalapot a formába teszünk, meglocsoljuk a kávé egyharmadával, megkenjük a mascarponekrém egyharmadával, majd megszórjuk a reszelt csokoládé egyharmadával. Ezt a másik két tortalappal is megismételjük. A tortát tálalás előtt 2 órára behűtjük.

Megjegyzés

A nagymamám egyik legjobb receptje. Én is már sokszor megsütöttem. Egyszerűen fantasztikus.

monika234566
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin