Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült karfiol tejfölös mártással és sajttal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej karfiol
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • borsikafű

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Majd lecsöpögtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük.

    Felverjük a tojást, elkeverjük a tejföllel, ízesítjük ételízesítővel, szerecsendióval és borsikafűvel. Leöntjük vele a karfiolt, bőven megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokon kb. fél óráig sütjük, míg megdermed a tojás, és megpirul a teteje.

Megjegyzés

Köretnek, esetleg némi sonkával-gombával felturbózva önálló fogásként is megállja a helyét.

bmesyke
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin