Elkészítés: A csontról lefejtjük a húst, felcsíkozzuk (a csontot félretesszük). A szalonna bőrét eltávolítjuk.
A gombát a vöröshagymán ledinszteljük,
hozzáadjuk a húscsíkokhoz és a kockára vágott szalonnához, majd az egészet ledaráljuk.
Az így kapott nyersanyagot ízesítjük a
fokhagymával, az ételízesítővel, a kakukkfűvel, a borssal, hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, kinyomkodott zsemlét és a tojásokat, majd jól összedolgozzuk. A kapott nyersanyagot
visszahelyezzük a csirkemellcsontokra, rálapogatjuk, és vizes kézzel mell formára alakítjuk, a végén a bőrét is visszatehetjük, de maradhat bőr nélkül is.
Olajjal kikent tepsiben elhelyezzük az így előkészített melleket, a vajat rákockázzuk. Fóliával letakarva 1 óra hosszat közepes lángon készre sütjük.
Mielőtt teljesen befejeznénk a sütést, a fóliát levesszük, így pirítjuk egy kicsit a tepsiben lévő zsiradékkal meglocsolva, s ettől kap szép kérget.
Sült burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre