Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecomb olaszosan

MME MME
2 4.4/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük sóval. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, aztán meghámozzuk, és felszeleteljük. A bazsalikomot leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, néhány kivételével finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: Kibélelünk a szalonnaszeletekkel és a hagyma felével egy mélyebb tűzálló tálat, belefektetjük a csirkecombokat, majd betakarjuk a maradék hagymával és a paradicsommal. Meghintjük durvára őrölt borssal, hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet, meglocsoljuk az olajjal és a borral, aztán lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra). Kivesszük a léből a szalonnaszeleteket, csinos sütőedénybe helyezzük, tetejükre fektetjük a csirkecombokat, és a sütőben további 15-20 percig, aranybarnára sütjük. Közben a hús levét a paradicsommal és a hagymával együtt lábaskába öntjük (a babérlevelet kidobjuk), hozzákeverjük a paradicsompürét, a vágott bazsalikomot, és erős tűzön, fedő nélkül mártássűrűségűre beforraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, bevonjuk vele a húst, és a félretett bazsalikommal díszítve tálaljuk. Legfinomabb olasz széles metélttel, de burgonyapüré vagy krokett is jól illik hozzá.
meg.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 593 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss