Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkecomb após módra

default user icon
3 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • fejenként legalább 1 csirkecomb
  • 1 kg krumpli
  • 1 üveg sör
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1-1 teáskanál rozmaring és kakukkfű (vagy még jobb a frissből 1-1 ág)
  • őrölt bors
  • só vagy ételízesítő
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk vagy kicsontoztatjuk a hentesnél, és mindegyiket egy szelet baconnal (ha nagyok, akkor kettővel) feltekerjük. Az olívaolajból, szójából, mézből, kakukkfűből, rozmaringból és a sör feléből páclevet készítünk, és a csirkecombokat egy éjszakára ebben pácoljuk.

    Másnap egy nagyobb tepsibe tesszük, köré rendezzük a megpucolt és negyedekre vágott krumplit, a nyolcadokra vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket, a paradicsomot és a felszelelt paprikát.

    Sózzuk, ráöntjük a páclevet. Ha maradt bacon, azt ráterítjük a tetejére.

    Alufóliával szorosan lezárjuk, forró sütőbe tesszük, és kb 180 fokon 1 órát sütjük.

    Ekkor levesszük az alufóliát, és pirulásig sütjük. Ha a lé lefő róla, a maradék sörrel locsolgatjuk.

Megjegyzés

Az előkészítés pillanatok alatt megvan, igaz, kicsit előre kell gondolkodni a pácolás miatt. Az egész nagyon egyszerű és elronthatatlan. Ideális vendégváró, mert ha a fóliás sütést is megcsináljuk, kihűlve mehet a hűtőbe akár másnapig, és a vendégség napján már csak pirítani kell, és nem lesz rumli a konyhában, sőt még a köret is kész egy füst alatt.
Én csontozott combból csinálom, de akár csontosan is lehet, akkor a combokat szépen bebugyolálnám a baconba.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Veron
Megcsináltam. nagyon finom lett, még a férjemnek is izlett, az meg má valami...:))
jenczerke
szójaszószt Tescó-ban,Metróban,Lidl-ben,Penny-ben lehet kapni.
sokati
A szójaszószt nem ismerem, hol lehet venni?

Hasonló Receptek

Magazin