Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirke rozmaringos mártásban

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé vagy csirkecomb
  • 1,5 dl frissen facsart narancslé
  • 1,5 dl húslevesalaplé (kockából)
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek balzsamecet
  • 2 tk friss rozmaringlevél
  • 1 ek barnacukor
  • 3/4 ek vaj

Elkészítés

    1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük minden oldalát. 
    2. Meglocsoljuk 2 ek balzsamecettel, ráöntjük a narancslevet és a levest, majd rászórjuk az aprított rozmaringlevelet. Összeforraljuk, majd a hőmérsékletet lejjebb vesszük, és időnként megfordítva addig főzzük, amíg teljesen megpuhul a hús.
    3. Amikor már puha a hús, hozzáadjuk az 1 ek balzsamecetet és a barna cukrot, és mártás sűrűségűre főzzük.
    4. A húst egy tálra tesszük, meglocsoljuk a mártással. Friss vagy sült rozmaringgal, narancsgerezdekkel díszíthetjük. 

     A CSIRKE LEGJAVA: CSIRKEMELL ÉS CSIRKECOMB >>> 

    CSIRKE MELLE S COMBJA >>> 

Megjegyzés

A balzsamecet minősége függ az érlelési időtől is, ami akár 8-12 év is lehet. Saláták öntet készítésénél is a hagyományos ecet helyett használjuk pl. jégsalátánál. Egészséges, ízletes.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin