Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Csirke hamburger

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csirke hamburger

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 23
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • A 4 nagyobb zsemléhez:
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl langyos tej
  • 1 csapot evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 0,2 dl Vénusz olaj
  • 1/2 tojás
  • 1 púpozott kanál joghurt
  • 1 dkg élesztő
  • 1-2 kanál langyos víz (ha szükséges)
  • 1/2 tojás a kenéshez
  • 1 kanál mák vagy szezámmag
  • A hamburgerpogácsákhoz:
  • 40 dkg darált csirkemell
  • 1 tojás
  • 3 kanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor aprított zöldpetrezselyem
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • Egyéb töltelék:
  • 4 szelet keményebb sajt
  • 50 dkg káposzta
  • 1 hagyma
  • bors
  • ecet

Elkészítés:

Az élesztőt elkevertem a langyos tejjel, pici cukorral, 1 kanál liszttel és felfuttatam. Akkor összevegyítettem a többi hozzávalóval és alaposan megdagasztottam, liszttel megszórtam, és tiszta konyharuhával letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztettem.

Akkor picit átgyúrtam, 4 egyforma darabra vágtam, és zsemléket formáztam belőlük. Sütőpapíros tepsibe tettem, a felvert tojással megkentem és mákkal megszórtam. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.

A húspogácsákhoz a hozzávalókat alaposan összegyúrtam, 4 részre osztottam, s kicsit vizes kézzel először gombóckákat formáztam belőlük, amit aztán a tenyeremmel szépen ellaposítottam. Forró serpenyőben, kevés olajjal meglocsolva, néha megforgatva készre sütöttem.

A káposztát legyalultam és összekevertem 1 fej karikára vágott lilahagymával, sóztam, borsoztam, ecettel ízesítettem.

Befejezésképp 4 szelet keményebb sajtot pár percig olvadásig sütöttem a serpenyőben.

A kettévágott zsemlébe először behelyeztem a húspogácsákat, arra a sajtot, majd káposztával befedtem, végül befedtem a zsemletetővel.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!



sildiko2 receptjeiből:
Tejszínes csalánfőzelék
Lemon curd (citromkrém)
Füstölthalas-majonézes tésztasaláta
Ananászos sajttorta
Szezámmagos pita
Sárgarépás-narancsos rizssaláta
Gyömbéres csirkemellcsíkok zellersalátán
Citromszuflé gyömbéres cukorban
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. december 1. (szombat) 15:33
    Oké, én csak megjegyeztem, hogy a legtöbb hamburgerben milyen hozzávalók szoktak lenni, de a hagymás káposzta nagyon jó, bár ritkán eszek gyorskajáldában burgert, de a legtöbből pont ezt az összetevőt hiányolom.
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chai krémes csokoládétorta Chai krémes csokoládétorta
Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs
Orchidea sütemény Orchidea sütemény
Oroszkrémtorta VI. Oroszkrémtorta VI.
Diós-fahéjas-juharszirupos csigák Diós-fahéjas-juharszirupos csigák
Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept