Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés clafoutis (tejes pite)

3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 28 cm-es piteformához:
  • 50 dkg cseresznye (vagy meggy)
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg ricotta (vagy túró)
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • 2-3 marék dió

Elkészítés

    Elkészítés: A cseresznyét magozzuk ki, majd egyenletesen terítsük el egy teflonos vagy kikent, lisztezett piteformába. A diót éles késsel vágjuk fel apróra.

    Az egész tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint őrölt fahéjjal. Ezután először keverjük hozzá a ricottát (vagy túrót), majd a tejet is. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére, szórjuk meg az apróra vágott dióval.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Ízlés szerint meggyel is megsüthetjük.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin