Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa mazsolával

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 8 dkg mazsola (kihagyható, ha valaki nem szereti)
  • 2 ek vaj
  • 3-4 ek porcukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
    2. Egy habverővel a sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű, palacsintatészta-szerű masszát kapunk, ebbe beleszórjuk a mazsolát. Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét is.
    3. A vajat a serpenyőben megolvasztjuk, beleöntjük a tészta felét (2 cm magas legyen a serpenyőben), és addig sütjük, míg az alja meg nem pirul. Akkor négybe vágjuk, és a részeket megfordítjuk. Ha a másik oldala is megsült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral, és minden oldalát megpirítjuk. Kiszedjük.
    4. A második adagot is így készítjük el. Porcukorral meghintve, lekvárral meglocsolva tálaljuk.

      császármorzsa variációk >>>

      CSÁSZÁRMORZSA GRÍZZEL >>>

      CSÁSZÁRMORZSA: ÍGY LESZ EGYSZERRE ROPOGÓS ÉS OMLÓS! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin