Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csángó pecsenye

Hozzávalók

  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg marinált paprika
  • 1 csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 ek ketchup
  • 60 dkg rövidkaraj
  • zsír

Elkészítés

    1. A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát félig megpirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymával tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, ízesítjük sóval, finomra vágott fokhagymával, borssal és ketchuppal. Jól átpirítjuk.
    2. Közben a karajból 8 szeletet vágunk. Bevagdossuk, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés zsíron mindkét oldalát  készre sütjük.
    3. A megsült húsra öntjük a paprikás ragut. Petrezselymes főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

      Köretek >>> 

      Még több sertéshúsos recept >>> 

Megjegyzés

Marinált paprika hiányában, télire eltett lecsóval is kiegészíthetjük.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin