Citromos túrótorta

default user icon
6 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dkg margarin
  • 1 db kakaós piskóta tortalap
  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dkg zselatinpor
  • 5 db citrom reszelt héja
  • szeletelt mandula, lime és tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
    A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt levesszük a formát, és a torta oldalát megszórjuk mandulával, a tetejét lime-szeletekkel és tejszínhabbal díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Veigli Györgyné 5 évvel ezelőtt
Boreszka a citromban is akkor benne van a vegyszer, akkor azt se együnk?
Borbély Anikó 6 évvel ezelőtt
Szerintem a citromhéj helyett vmi mást kéne kiagyalni, kegyetlen sok gombaölő van a citrom héján. Legalábbis gyereknek ne adjuk. Vettem én párszor szupi biocitromot - pont 3 napig voltak penészmentesek. Akkor gondolhatjátok, mennyi van rajtuk. Bele vannak mártva a vegyszerbe.
Móni 8 évvel ezelőtt
Azért lett keserű, mert nemcsak a sárga részt, hanem a keserű fehér belsőt is bele reszelted!
Győrfiné Sz. Krisztina 8 évvel ezelőtt
Én úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, és nagyon finom lett! Már sokadszorra készítem el a családnak. Ízlések és pofonok....
Czuczor Dóri 10 évvel ezelőtt
Húúú, ne tegyetek bele 5 citrom héját, eszméletlenül keserű, sajnos a kukában kötött ki! Szerintem fél citrom, esetleg 1 citrom héja bőven elég, én inkább most citromlével próbálom ki.
Antóny Kinga 10 évvel ezelőtt
Attól tartok, az 5 db citrom elírás!

Hasonló Receptek

Magazin