Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos töltött csirkecomb

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 közepes csirkecomb
  • 12 dkg kerekszemű rizs
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 duci gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 3 db csirkemáj
  • kakukkfű
  • majoránna
  • 1 tojás
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • rozmaring
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A citrom héját lereszeljük, félretesszük.

    A combokba - tisztítás után - a hús felőli oldalán a forgónál az alsó comb felé sós ujjal felnyomunk egy fél fokhagymát, a bőrét fellazítjuk a húst - a bőre alatt is - sózzuk, borsozzuk, a citrommal meglocsoljuk, pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

    A rizst kevés olajon felhevítjük, kétszeres mennyiségű forró vízzel, sóval, borssal puhára pároljuk.

    Felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra darabolt gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel a zsírjára sütjük.

    A rizshez adjuk a gombás keveréket, belekapargatjuk a májat, sóval, borssal, majoránnával, a reszelt citromhéjjal, aprított petrezselyemmel és a kissé felvert tojással összekeverjük.

    A combokat megtöltjük a töltelékkel, kiolajozott sütőtálba helyezzük, megkenegetjük a lágy vajjal, meghintjük rozmaringgal. Mellé öntjük a bort, és előmelegített 180 fokos sütőben fóliával fedve sütjük fél órát, majd fedetlenül, 210 fokra emelve a sütő hőmérsékletét pirosra sütjük.

    Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Ez esetben párolt zöldséggel, sajtmártással, valamint néhány szem vele sült burgonyával tálaltam.

Megjegyzés

A tölteléket elkészíthetjük 2-3 db áztatott, jól kifacsart zsemlével is.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin