Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos kevert kalács

1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A koszorúhoz:
  • 3 tojás
  • 1,5 bögre fehérliszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3/4 bögre étolaj
  • 1 bögre joghurt - sőt én most hozzáadtam még 2 kanálnyit, mert túl sűrűnek találtam a tésztát
  • 3/4 bögre porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • A citrommázhoz:
  • 1 citrom leve
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: Először a nedves hozzávalókat öntöm egybe, majd szépen kikeverem az egészet úgy, hogy apránként hozzáöntöm a szárazakat. Nagyjából piskóta sűrűségű tésztát kapok így.

    200 fokos sütőbe teszem, hogy egy kis lábasban vizet teszek a sütő hátuljába, majd betolom a sütőbe a tepsit. Elég sokáig, minimum 3/4 óráig kell sütni. Ha félünk, hogy közben a teteje megég, helyezzünk a sütemény tetejére egy alufóliát anélkül, hogy azt rögzítenénk a tepsihez.

    A mázhoz a citromlevel kikeverem porcukorral, majd a már kihűlt kalácsra csurgatom.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

aranyoska95
Nagyon finom lett a süti,bár én egy csikit több vanilíával készítettem és tojás helyett tejet raktam :) Köszönjük a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin