Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos halfilé póréhagymával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 db póréhagyma
  • 1 kg tengeri halfilé
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • bors
  • kapor és citromkarika a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percet előfőzzük, majd lecsepegtetjük.

    A megmosott, megtörölt halat citromlével meglocsoljuk, sózzuk.

    A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd óvatosan felöntjük a tejjel és a tejszínnel, borsozzuk. A forrástól számítva 2-3 percig főzzük. A reszelt sajt felét a mártásban megolvasztjuk.
    Borssal, citromlével ízesítjük.

    Hőálló tál aljába tesszük a pórékarikákat, meglocsoljuk a mártás felével, majd ráfektetjük a halakat, ráöntjük a maradék mártást, meghintjük a maradék sajttal.

    Előmelegített sütőben 175 C fokon kb. 30 percig sütjük. Citromkarikával és kaporral díszítjük.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin