Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A citrusos sütemények kedvelői pontosan tudják, hogy néha kevésnek bizonyul a citrom és a lime a vágyott fanyar, édeskés íz eléréséhez: az igazán ízletes desszertek elkészítéséhez citromsavra van szükség. Ha eddig csak szörpök és teák ízesítésére használtuk a citromsavat, ideje felfedezni, hogyan hat sütemények adalékanyagaként.
Stern Ágnes
Feldobnád egy kicsit a rántott húst (rántott gombát, rántott sajtot…)? Nem csak a liszt, tojás zsemlemorzsa kombináció létezik. Mutatunk néhány egyszerű és remek ötletet.
Ezzel a trükkel nemcsak csökken a sérülésveszély, de össze sem kenjük magunkat a májkrémmel!
Különösen húsvétkor érezhetjük úgy, hogy főtt tojásból nem elég, de bizony előfordul, hogy túl sokat főzünk egyszerre, és nem fogy el a családi étkezéseken. Mivel kényes élelmiszerről van szó, fontos, hogy megfelelő módon és ideig tároljuk, különben komoly problémákat okozhat. Most eláruljuk, mik a tárolás legfontosabb kritériumai.
Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy tésztafőzés után azon bosszankodtunk, hogy összeragadt, összetapadt a tészta. Számtalan trükk és mítosz létezik, hogy mit tegyünk és mit ne a főzővízbe. Íme néhány alapvető szabály, amit ha betartasz, tökéletes lesz a tésztád.
Van néhány olyan helyzet, amikor nagyon jól jön a papírtörlő a háztartásban - például edényeket vagy bútorokat is könnyen takaríthatunk vele. Felhasználása igen sokoldalú, de azért nem javasolt mindenre. Ráadásul mivel nem kifejezetten környezetbarát, érdemes spórolni vele. Mutatjuk, mi az, amiket soha ne csinálj vele!
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Hónapokig mutatós marad, és jövőre újra csodálhatjuk a Mikulás ruhájához hasonlóan piros leveleit, ha bevetjük a következő néhány tippet.
Ha guacamolét szeretnél készíteni, ezzel az egyszerű praktikával napokkal lerövidítheted az avokádó érési folyamatát.
Videó
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz igazán guszta a kapros tökfőzelék.
Jó néhány étel – és nem csak az olasz tésztaételekre gondolunk – sokkal finomabb frissen reszelt sajttal. De valljuk be: a sajtreszelés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. A sajt ugyanis könnyen törik, beleragad a reszelőbe... De minden kellemetlenség megelőzhető egy egyszerű trükkel!
Ha elhatároztad, hogy most aztán tényleg mindent elkövetsz az egészséged érdekében, és rendszeresen edzeni fogsz, akkor nagy segítséget jelenthetnek a következő tippek.
Szeretnéd eltenni a boltban vett lekvár üvegét a nyári befőzéshez, de nem tudsz mit kezdeni a rajta lévő, makacsul ragaszkodó címkével? Eláruljuk, melyik roppant egyszerű trükkel szabadulhatsz meg tőle!
A vaj fantasztikusan finom zsiradék, aminek ízét tovább fokozhatjuk, ha megbarnítjuk. Az eljárás nem bonyolult – karamellizáljuk a vajat – de könnyű elrontani, ugyanis a zsiradék nagyon hamar megéghet. Hogy ez ne forduljon elő, és élvezhessük a telt, diós ízvilágot, mutatjuk, hogyan hevítsük a vajat tökéletesre!
A szódabikarbóna, ahogy arról már többször is írtunk, filléres csodaszer, amit sokoldalúan használhatunk a háztartásban. Hasznosnak bizonyul sütés során, ráadásul tökéletes a drága és környezetkárosító tisztítószerek helyettesítésére. És mire jó még? Cikkünkben eláruljuk!