hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz szép, szálas a tök a főzelékben

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz igazán guszta a kapros tökfőzelék.

Ha azt szeretnéd, hogy a főzelékben szálas maradjon a tök és ne főjön szét, akkor mutatunk egy szuper trükköt.

Tipp: Miután legyalultad a tököt, keverj hozzá egy kis ecetet, így szép, szálas lesz a főzelékben. Ezzel a módszerrel garantált az igazán guszta végeredmény!

Próbáld ki a kapros tökfőzelék receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

TÖKFŐZELÉK CSIRKEMELL PÖRKÖLTTEL

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 60 dkg gyalult tök
  • ecet
  • 1 csokor friss kapor
  • víz

A pörkölthöz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 35 dkg csirkemell
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítése:

1. A tökfőzelék elkészítéséhez a megpucolt és felaprított hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a lisztet, gyorsan elkeverjük, nehogy megégjen.

2. Beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a gyalult tököt (amit előzőleg egy kis ecettel is elkevertünk) és az apróra vágott kaprot. Kevés vizet öntünk rá, sóval ízesítjük és addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor sűríthetünk rajta még rántással, vagy habarással.

3. A csirkemell pörkölthöz a hagymát apróra vágjuk és a felforrósított zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és a félbevágott paradicsomot, majd együtt pároljuk néhány percig.

4. Végül beletesszük az apró kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával és visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 1-1,5 dl vízzel és puhára főzzük. A tökfőzelékkel együtt kínáljuk.

Ajánljuk még:

NAPI PRAKTIKA: ÍGY LESZ IGAZÁN FINOM ÉS KRÉMES A GYÜMÖLCSLEVES>>> 

NAPI PRAKTIKA: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS REMEGŐS A DARAGALUSKA>>> 

NAPI PRAKTIKA: ÍGY NEM ESIK ÖSSZE A PISKÓTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss