Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A valódi ok, amiért be kell olajozni a sajtreszelőt használat előtt

default user icon
MME
Jó néhány étel – és nem csak az olasz tésztaételekre gondolunk – sokkal finomabb frissen reszelt sajttal. De valljuk be: a sajtreszelés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. A sajt ugyanis könnyen törik, beleragad a reszelőbe... De minden kellemetlenség megelőzhető egy egyszerű trükkel!

Biztosan a te életedet is megkeserítette már a sajtreszelés, függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb adagot szerettél volna gyorsan felaprítani. Egyrészt annyi ragad a reszelőre, hogy végül már fogalmad sincs, mennyi sajtot reszeltél le, másrészt az apró sajtdarabok előszeretettel bújnak meg a reszelő rejtett kis zugaiba, réseibe, megnehezítve a mosogatást. 

Egy ötletes megoldással többé nem lesz gond a sajtreszelés. Nem kell hozzá más, csak kevés olívaolaj: fújd be olaj spray-vel vagy kend át olívaolajos ecsettel a reszelő mindkét oldalát, és a sajt könnyedén átpotyog a lyukakon

Mi a helyzet a boltban kapható reszelt sajtokkal?

A frissen reszelt sajt jó alternatívája lehet a zacskós kiszerelésben kapható reszelt sajt. Ezek a sajtok nem feltétlenül rosszak, de az biztos, hogy nem olyan friss és zamatos az ízük, mint amit a felhasználás előtt aprítunk fel. A legtöbb csomagolt reszelt sajt tartósítószereket, például porított cellulózt, burgonyakeményítőt és natamycint (penészgombák elleni szer) tartalmaz. Bár ezek egyike sem ártalmas az egészségre, ha odafigyelsz arra, mi kerül a tányérodra, és hiszel a tiszta étkezés fontosságában, jobban jársz, ha elkerülöd az ilyen élelmiszereket. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek