Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: Culinary Institute of Europe

Cikkek

Ajánló

Ajándékozz Michelin-csillagos pop up vacsorát Mikulásra!

Tiago Sabarigo 21 éves kora óta foglalkozik a gasztronómiával. Dolgozott Gordon Ramsay-nál és benne volt a Costes Dowtown nyitócsapatában, mint vezető séf. Saját karrierjének első állomásaként december 5-én a Makifood Főzőiskolában egy izgalmas 4 fogásos pop-up vacsorát készít. Az est hangulatát a látványkonyha fokozza, ahol végig követhető a főzés pillanatait egészen a tálalásig! ...

0

Praktikus

Konyhai alaptechnikák - 3. rész: így blansírozz, posírozz és gőzölj!

Milyen is az, amikor julienne-re van vágva a répa? És pontosan hogyan kell kockára vágni? Mi az a blansírozás, a konfitálás, és hogyan posírozzuk tökéletesre a tojást? A ma induló háromrészes, a Culinary Institute Europe-pal közös videósorozatunkból most mindezt megtudhatod - sőt, még sokkal többet is! Jöjjön 3 fontos eljárás, ami forró vízzel készül! ...

0

Praktikus

Konyhai alaptechnikák - 2. rész: így konfitálj, dinsztelj és karamellizálj!

Milyen is az, amikor julienne-re van vágva a répa? És pontosan hogyan kell kockára vágni? Mi az a blansírozás, a konfitálás, és hogyan posírozzuk tökéletesre a tojást? A ma induló háromrészes, a Culinary Institute Europe-pal közös videósorozatunkból most mindezt megtudhatod - sőt, még sokkal többet is! Jöjjön 3 fontos eljárás, ami forró zsíradékkal készül! ...

0

Praktikus

Konyhai alaptechnikák - 1. rész: így vágd tökéletes julienne-re, kockára vagy rondéra a zöldséget!

Milyen is az, amikor julienne-re van vágva a répa? És pontosan hogyan kell kockára vágni? Mi az a blansírozás, és hogyan posírozzuk tökéletesre a tojást? A ma induló háromrészes, a Culinary Institute Europe-pal közös videósorozatunkból most mindezt megtudhatod - sőt, még sokkal többet is! Első részben aprítunk, mégpedig 10-féle képpen! ...

0

Praktikus

Konyhai praktikák - 2. rész: Így melegítsd fel a rántott húst, hogy ropogós maradjon!

Régi, egyenetlenül melegítő sütőbe pitét sütni, kihűlt sült krumplit vagy rántott húst felmelegíteni, vagy közvetlenül linzersütés előtt a hűtőből kikapott tojással dolgozni - ezek mind olyan helyzetek, amelyek, valószínűsíthetően, tragikus végkimenetellel kecsegtetnek. Pedig van jópár olyan trükk, tipp, praktika, amivel a kódolt konyhai bakikat megelőzhetjük - mutatjuk! ...

0

Praktikus

Konyhai praktikák - 1. rész: így térképezd fel, hol, hogyan süt a sütőd!

A konyhaművészetben jártasaknak is gondot okozhat egy-két olyan szituáció, amire a fejekben kizárólag rossz megoldás létezik, többnyire tragikus végkimenetellel: régi, egyenetlenül melegítő sütőbe pitét sütni, kihűlt sült krumplit vagy rántott húst felmelegíteni, vagy közvetlenül linzersütés előtt kikapott tojással dolgozni. Pedig van jópár olyan trükk, tipp, praktika, amivel a kódolt konyhai bakikat megelőzhetjük - mutatjuk! ...

0

Praktikus

Konyhai bakik és megoldások: így hozd helyre a túlvert tejszínhabot!

A legjobbakkal is megesik, hogy a konyhában valami nem úgy sül el, mint azt eltervezték: elszakad a pitetészta, szétesik a tejszínhab, elfolyik a majonéz... Ilyenkor elkeseredettségünkben legtöbbször a kuka felé fordulva, egy jól irányzott mozdulattal kihajítjuk a félresikerült műalkotásunkat - pedig lehet, hogy menthető lenne az elrontott étel. A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Kezdjük egy alapbalesettel: a túlvert tejszínhabbal! ...

0

Érdekességek

Kitüntették a sztárséfet: a japán konyha nagykövete lett!

Japán Konyha Jószolgálati Nagykövete díjat kapott Maki Stevenson, a Makifood és a Culinary Institute of Europe vezetője! ...

0

Ajánló

Tanulj Michelin-csillagos éttermeket megjárt séfektől!

Szeptember 27-én indul a Culinary Institute of Europe (CIE) Kulináris Művészetek képzési programja, az utolsó helyeket még el lehet csípni az egyéves képzésre. ...

0

Ajánló

Szeretnél mindenkit lefőzni? Itt tanulj a kulinária kulisszatitkairól!

Magyarország legújabb kulináris művészeti iskolájában neves szakemberektől sajátíthatod el a főzés tudományát és a hozzá tartozó kulináris ismereteket. A Culinary Institute of Europe szeptember 15-én mutatkozott be a Taste Loffice-ban, és hamarosan elindítja első szemeszterét. ...

0