Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás ricotta-gnocchi

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 dkg sült cékla (1/2 fej)
  • 25 dkg ricotta
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 7 dkg liszt
  • 3,6 dkg parmezán reszelve
  • A tálaláshoz:
  • zsályás vaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A ricottát, a tojást és a sült, kihűlt céklát botmixerrel pürésítjük.

2. Fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sózzuk, belekeverjük a parmezánt. (Bár a tészta lágy, semmiképp ne tegyünk bele több lisztet!) - Eddig előre is elkészíthető, hűtőben jól elvan 1 napot.

3. A formázáshoz egy tepsibe lisztet szórunk, két teáskanállal fél teáskanálnyi masszakupacokat halmozunk a lisztbe, aztán kézzel nudlikat csinálunk, és liszttel megszórt tányérra rakjuk őket. A gnocchis bordázatot egy lisztbe mártott villával érjük el, de akár csigatészta-készítőn is végiggördíthetjük.

4. A kifőzéshez felforraljuk a vizet, sót teszünk bele, majd takarékra vesszük, hogy ne essenek szét a gnocchik. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész vannak (1-2 perc).

5. A kifőtt gnocchikat olvasztott zsájás vajjal leöntve tálaljuk.

Igazi krumplis gnocchi készítésére én képtelen vagyok, ez már többször kiderült, úgyhogy kénytelen voltam alternatívákat keresni: ez a recept egy - végre! - jól sikerült darab. (Tapasztalat: akar még lisztet szórni az ember, mert tényleg lágy a tészta, a több liszttől viszont nagyon gyorsan lesz ehetetlen a végeredmény...)

Ezek is érdekelhetnek