Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-burgonyás halpogácsa

45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A főtt céklát és a burgonyát törjük össze egy villával. A lilahagymát vágjuk fel nagyon apróra. A tonhalkonzervet öntsük bele egy szűrőbe, és csepegtessük alaposan le.

Ezután tegyük bele egy tálba a az összetört céklát és burgonyát, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a lecsepegtetett tonhalat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd gyúrjuk össze a masszát.

Vizes kézzel formázzunk a masszából pogácsákat, majd óvatosan forgassuk bele a zsemlemorzsába.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal. Ezután helyezzük rá, egymástól kicsit távolabb a halpogácsákat, majd szintén spricceljük le olívaolajjal mindegyiket.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra (én légkeverésnél 150 fokon sütöttem).

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínáljunk a halpogácsákhoz.

Megjegyzés

Én csemege uborkával kínáltam (más köret nem kell hozzá, csak saláta vagy savanyúság). - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss