Előkészítés: A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojást összekeverjük a vízzel.
Elkészítés: A felengedett leveles tésztát megfelezzük, enyhén lisztezett felületen fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Mindkét tésztadarab közepét megkenjük lekvárral, rászórjuk az aszalt áfonyát és a szeletelt mandulát, majd rátesszük a natúr kerek camembert sajtot. (Ügyeljük arra, hogy a töltelék csak a sajt felülete alá kerüljön.) A tésztából batyut formálunk. Ezt úgy készítjük, hogy az ellentétes tésztasarkokat középre fogjuk, és kevés tojással bekenve összefogjuk, egy picit össze is csavarhatjuk. Az elkészített batyut megfordítjuk, hogy a sima teteje legyen felfelé, tojással bekenjük (megszórhatjuk szeletelt mandulával is). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a kis tortákat szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre