Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Caesar saláta szárnyasmájjal

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A májat felkockázzuk, tálba tesszük, a szójaszósszal leöntjük. Letakarjuk, és fél óráig hűtőben érleljük.

Legszebb széles teflonserpenyőnkben olajat hevítünk, rajta a felkockázott kenyeret a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban a májat is megpirítjuk.

A salátát apróra tépkedjük, a paradicsomot, az uborkát és a főtt tojást karikákra vágjuk.

Jön az öntet: a hagymát nagyon apróra vágjuk, és a fehérborecettel, valamint a mustárral összekeverjük. Sóval, borssal, porcukorral ízesítjük, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olívát is.

Az előkészített hozzávalókat 4 tányéron elosztjuk, rátesszük a májat, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal.

Friss, gyümölcsös rozét igyunk mellé.

Megjegyzés

Nem kell hűteni, sőt az a legjobb, ha a máj még meleg rajta. Ugyanígy készül a csirkehúsos is, csak ott ugyanennyi mennyiségű, kis kockákra vágott csirkemellet használunk. - dzsafi

Ezek is érdekelhetnek

Friss