Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyatorta

MME MME
4/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. A mandulát és a cukrot egy mozsárban addig törjük-kerverjük-gyötörjük, amíg sűrű krémszerű lesz (ez csak elsőre furcsa, mert a cukor szépen felveszi a kisajtolt mandulaolajat), majd az áttört burgonyához adjuk. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, egy csipet sót, egy késhegynyi őrölt fahéjat, végül a kemény habbá felvert tojásfehérjéket. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fok) kb. 40-45 percig sütjük. Langyosan, felforrosított barack-vagy egyéb gyümölcslekvárral kínáljuk. Egyszerű, nem túl tartalmas levesek kívánkoznak elébe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss