Elkészítés: A megtisztított burgonyát vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és forrón törjük pépesre. Amikor kihűlt, keverjük bele a tojásokat, és szórjuk rá a lisztet meg kevés sót és borsot. Gyúrjuk egynemű masszává, és pihentessük 30 percig.
A töltelékhez az olvasztott vajban pároljuk roppanósra a vékonyan felkarikázott paszternákot, sárgarépát és a csíkokra vágott pritamint, majd szórjuk bele a felszeletelt póréhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, egy csokor aprított petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felütött tojásokat, és addig süssük, míg a tojás megkocsonyásodik. A burgonyás tésztát osszuk kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd egyenletesen osszuk el rajtuk a tojásos zöldséget, és szorosan tekerjük fel. Csavarjuk konyharuhába, a végüket kössük össze, és forrásban lévő sós vízben főzzük 35-40 percig. Amikor kész, forrón forgassuk a maradék petrezselyembe, szeleteljük ujjnyi vastagra, és fektessük tányérra. Simára kevert tejfölt kínáljunk mellé.