Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Buggyantott lazac

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db 1 kg körüli lazac
  • 1 szál póréhagyma
  • 1/2 citrom
  • egész bors

Elkészítés

    Elkészítés: A halat megtisztítjuk, jól kimossuk a sótól, 2 centiméteres szeletekre vágjuk.

    Felteszünk egy halfőző edénybe 2 liter vizet sóval, egész borssal, a felkarikázott póréhagymával, a citrommal és a halszeletekkel. Forrás után vegyük alacsonyabb lángra, és főzzük még 4-5 percig.

    Melegen tálaljuk petrezselymes (Sandefjord) vajjal, főtt burgonyával és norvég uborkasalátával.

    Amennyiben hidegen szeretnénk elfogyasztani, akkor a halat hagyjuk kihűlni a főzőlében, ekkor zöldsalátával, tejföllel és tormamártással kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin