Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Búcsúebéd a hoki-vb-n: szarvas volt szarvassal

default user icon
MME
A magyar hokisok szétlövéses vereséggel, az újságírók autentikus finn ebéddel búcsúztak a finnországi világbajnokságtól. Mutatjuk, miből állt a menü!

Nem mindennapi gasztronómiai élménnyel fejezték be a munkát a helyszínen dolgozó magyar újságírók a finnországi jégkorong-világbajnokságon.

„13 nap, számtalan izgalmas hokimeccs és remek szaunázások után búcsúzunk Tamperétől, Finnországtól és elindulunk hazafelé. Ám előtte még megfőztük a finnek autentikus és kedvenc ebédjét” – írja az Origo.

A kollégák által készített videóból kiderül, hogy ebédjük hamisítatlan szarvasmenü volt – konzervváltozatban. Nyitányként egy szószsűrűségű, füstölt szarvashússal jól megpakolt krémlevest fogyasztottak el. Ezt követően a löncshúsra emlékeztető, grillezett szarvashúsból, valamint húsgolyóból álló főfogást áfonyalekvárral és majonézes-hagymás burgonyasalátával körítve tálalták. A tartalmas ebédet – akárcsak az igazi finnek – jéghideg, friss tejjel öblítették le.

A magyar jégkorong-válogatott hétfő este szétlövésben kikapott Ausztriától a világbajnokság finnországi A-csoportjában, ezzel eldőlt, hogy nem sikerül bennmaradnia az elitben.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek