Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-brokkolis pite (quiche)

Hozzávalók

  • 2 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 12 dkg túró
  • 5 ek tej
  • 5 ek olaj
  • 1-1 ek vaj és zsemlemorzsa a formához
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg brokkoli
  • 16 dkg sonka
  • 1 db póréhagyma
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk provence-i fűszerkeverék
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1.

    A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk. Forrásban levő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.

    2.

    A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval egy tálba szitáljuk. Simára keverjük a túrót a tejjel és az olajjal, majd összedolgozzuk a liszttel. A tésztát kör alakúra nyújtjuk.

    3.

    Kivajazunk és kilisztezünk egy kerek tűzálló tálat. Belesimítsuk a tésztát úgy, hogy legyen pereme. A tálba nyomkodjuk, és megszúrkáljuk az alját villával. A felcsíkozott sonkát, a felkarikázott pórét és a brokkolit rátesszük.

    4.

    A tejszínt összekeverjük a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a reszelt sajt felét, majd ráöntjük a zöldséges tésztára. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin