Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjútekercs zsemlefelfújttal

default user icon
MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A zsemlefelfújthoz:
  • 4 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek dióbél
  • A hústekercshez:
  • 50 dkg borjúcomb
  • 2 ág kakukkfű
  • 4 szelet Fekete-erdő sonka
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • A körethez:
  • 1 fej lila hagyma
  • 15 dkg cukorborsó
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 ek fenyőmag
  • A mártáshoz:
  • 4 db tojássárgája
  • 1 ek citromlé
  • 10 dkg vaj
  • bors

Elkészítés

1.

A felkockázott zsemlét tálba tesszük. 2 db tojást szétválasztunk, a sárgájákat simára keverjük a többi tojással. A zsemléhez adjuk, és megsózzuk. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, továbbá a durvára vágott diót, és alaposan összedolgozzuk az egészet. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 190 fokon 25 percig sütjük.

2.

A tekercsekhez a gondosan megtisztított húst 4 szeletre felvágjuk, kiklopfoljuk azokat, majd meghintjük egy kevés sóval, borssal, valamint a kakukkfű lecsipkedett, finomra vágott leveleivel. Mindre 1-1 szelet sonkát teszünk, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük. A tekercseket aranyszínűre sütjük a felforrósított olívaolajon, azután tepsibe rakjuk őket, és 190 fokon 20 percig sütjük. Végül kivesszük, és 10-15 percig pihentetjük.

3.

A körethez vékonyan felkarikázzuk a meghámozott lila hagymát. A megtisztított cukorborsóhüvelyeket félbevágjuk a megmosott koktélparadicsomokkal együtt. A hússütő serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a cukorborsót. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a szárazon megpirított fenyőmagot.

4.

A mártáshoz vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a citromlével. Állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a megolvasztott vajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Lehúzzuk a tűzről, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Ezzel, a zöldségekkel és a zsemlefelfújttal kínáljuk a felszeletelt hústekercseket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss