Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Bordával töltött káposzta

Hozzávalók

  • 1 db zsemle
  • 0,5 dl olaj
  • 4 szelet sertésborda
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 1/2 tk őrölt pirospaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 4 db savanyúkáposzta-levél
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 ág kakukkfű
  • 10 dkg kolbász
  • 4 szelet bacon
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A zsemlét felkockázzuk és kevés vízbe áztatjuk. Az olaj felét megforrósítjuk, majd nagy lángon megpirítjuk rajta a megtisztított húsok mindkét oldalát. A darált húst megfűszerezzük a pirospaprika felével, 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a kinyomkodott zsemlekockákat. Az elősütött hússzeleteket megkenjük a darált húsos masszával, majd mindet 1-1 káposztalevélbe csomagoljuk egyenként. Végül fehér cérnával rögzítjük a csomagocskákat.
    2. A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, és aranysárgára sütjük rajta a hagymát és megmaradt finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát, a fűszereket, 2 dl vizet, és felforraljuk. A káposztacsomagokat belehelyezzük úgy, hogy a darált hús alul legyen. Belekarikázzuk a kolbászt, és közepes lángon 1 órán keresztül főzzük az egészet. A bacont száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A töltött káposztát a sült baconnel és a tej föllel kínáljuk.
A káposztát kóstoljuk meg, mielőtt megfőzzük. Ha sós vagy nagyon savanyú, alaposan öblítsük át.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes