Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai spagetti vegán módra

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  2. A szejtánhoz hozzáadjuk a szójaszószt és a vizet (ezeket akár elegyíthetjük is), majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt az elegyet négy-öt egyforma részre szeljük, majd szójaszószos vízben addig főzzük, míg fel nem jön a víz tetejére.
  3. A szejtánt kockákra vágjuk, majd egy aprítóban ledaráljuk. A darált szejtánt 2ek forró olívaolajon lepirítjuk, majd félretesszük.
  4. Megpároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, majd kb. két perc elteltével jöhet a paradicsompüré, a vörösbor, majd a fűszerek. Egy-két percig hagyjuk összeállni, majd a szószt a kész tésztára öntjük.


A tésztának még jobb íze lesz, ha csak félig főzzük meg vízben, majd végül a bolognai szószban főzzük készre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss