Keress receptre vagy hozzávalóra

Bögrés almás zabkása

default user icon

Hozzávalók

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej
  • 2 bögre reszelt alma
  • 1 ek méz
  • 1 tk fahéj

Elkészítés

    1. A zabpelyhet átpirítjuk egy száraz fazékban, majd felöntjük kétszeres mennyiségű tejjel. Aki sűrűbbre szeretné, öntsön rá kevesebbet, de helyettesítheti akár vízzel vagy növényi tejjel is.
    2. Hozzáadjuk a mézet és a fahéjat, és kb. 5-10 perc alatt puhára, sűrűre főzzük.
    3. Ha elkészült, hozzákeverjük a reszelt almát. Tálaláskor megszórjuk fahéjjal vagy fahéjas cukorral.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin