Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birkapörkölt vecsési boros káposztával

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2,5 kg birkahús vegyesen
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 4 dkg fűszerpaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 kg vecsési fehérboros káposzta
  • csípős paprika
  • bors ízlés szerint
  • A rántáshoz:
  • kevés zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 kis doboz paradicsompüré

Elkészítés

Elkészítés: Főzni bográcsban, de tűzhelyen is lehet.

Az edénybe felváltva belerakjuk a hozzávalókat, felöntjük vízzel (zsír nem kell hozzá). Tetejére tesszük a zöldpaprikát, ha félig megfőtt, húsát belekaparjuk a pörköltbe, magházát
kivesszük. A káposztát egyenletesen ráterítjük a tetejére, és készre főzzük.

A lisztből, kevés zsírból zsemleszínű rántást készítünk, a paradicsompürét belekavarjuk, kevés vizet adunk hozzá, végül jó alaposan összeforraljuk a pörkölttel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek