Keress receptre vagy hozzávalóra

Bazsalikomos-húsos táskák paradicsomszósszal

5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg búzaliszt
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 0,5 l olaj vagy zsír a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek bazsalikom
  • bors
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1,5 dl olaj vagy zsír
  • 1 ek oregánó
  • 3 ek liszt
  • cukor ízlés szerint
  • A tálaláshoz:
  • 50 dkg főtt krumpli
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A paradicsomszószhoz világos rántást készítünk olajb és a liszt keverékéből. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, majd felengedjük annyi vízzel, hogy kellemesen krémes legyen. Ízlés szerint fűszerezzük, majd folyamatos keverés mellett, közepes lángon pár percig főzzük.
    2. A tésztához a lisztet és a tojásokat alaposan összegyúrjuk, hozzáadunk egy csipet sót, majd vékonyra kinyújtjuk. Kb. 10 cm átmérőjű, kerek formákat vágunk belőle. 
    3. A töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel, majd a hűtőben 15 percig állni hagyjuk.
    4. A tésztakorongokat 1-1 lapos evőkanálnyi töltelékkel egyenként megtöltjük, majd félbehajtjuk, és a széleit felsodorjuk, vagy villával lenyomkodjuk. Forró zsiradékban aranybarnára sütjük őket. 

Megjegyzés

A szósszal leöntve, vagy esetleg főtt burgonyával, melegen tálaljuk. Könnyű, finom, laktató! :)

Eszter666
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin