Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Báránysült

Hozzávalók

  • 1 kg báránygerinc
  • 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk bárány fűszersó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 db szárított paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 db zöldhagyma (nagyobb)
  • bors

Elkészítés

    1. Előző este a bárány fűszersóval jól bedörzsöljük a megmosott és lecsepegtet feldarabolt húst, majd lefóliázva éjszakára a hűtőbe tesszük.
    2. A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a húst, rátesszük a vajat, és minden oldalát pár percig pirítva szép pirosra sütjük.
    3. Ha megkérgesedett, rátesszük a megtisztított és félbe szelt hagymát, az aszalt paradicsomot és a fokhagymát,  majd felengedjük a száraz borral. Lefedjük, és alacsony hőfokon pároljuk addig, amíg a hús kezd elválni a csonttól. 35-40 perc alatt el is készül. 

     

Megjegyzés

Saját ötlet alapján készült ez a finom,puha zaftos báránysült. Általában ünnep alkalmával szoktam báránysültet készíteni . Húsvétkor,ha tehetjük mindig veszünk bárányt és egy részét lefagyasztom. Nyáron amikor ínyenc falatra vágyunk előveszem.
Én most zöld fűszeres röszti burgonyával és tárkonyos gombasalátával kínáltam.De akár tésztával is kínálható.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin