Bárányborda vajas spárgával

Hozzávalók

  • 4x3 pálcika (azaz csontnyi) bárányborda
  • 30 dkg vaddisznózsír (vagy sertészsír)
  • bors
  • 2 szép szál friss rozmaring
  • 1 köteg zöld spárga vagy fehér spárga
  • 15 dkg tiszta vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom héja és leve
  • bármilyen zöldség

Elkészítés

    1. Egy serpenyőbe három evőkanál zsírt teszünk és közepesen felhevítjük. A bordát, ha egyben van, ketté vesszük, lesózzuk, borsozzukés gyorsan, mind a két oldalát kérgesítjükkb. 2-2 perc alatt.
    2. Egy kerámia tálba, vagy zománcozott tepsibe elkenjüka maradék zsírt, és ráfektetjüka rozmaring szálakat, aztán ráhelyezzüka bordákat. Amennyiben van az edénynek teteje, azzallefedjük, jó egy darab alufólia is, és 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Ezután levesszüka fedőt és még 10-15 percet pirítjuk.
    3. Amíg a hús sül, a spárgákat megpucoljuk. A borda pirításához használt zsírba beletesszüka vajat is, és felolvasztjuk,erre ráhelyezzüka spárgákat, picit sózzuk, majd ráreszeljük a fokhagymát. Közepes hőfokon, fedő nélkül, egyszer megfordítva pároljuk, úgy, hogy még egy picit roppanós maradjon. Amikor elkészül a spárga, kiszedjükegy tálra, és a felhasználásra váró zöldségeket is a már ízes zsiradékban pár perc alatt megpároljuk. A spárga mellé helyezzükőket. A vajba belereszeljüka citromhéjat, és beleöntjüka levet is. Jól összekeverjük, és egy perc alattösszeforraljuk.
    4. A kész bordát 2-3 pálcánként feldaraboljuk, úgy helyezzük a tányérra, mellé a zamatos vajban párolt spárgával, és a zöldségekkel. Az egészet meglocsoljuk a citromos vajjal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin