Keress receptre vagy hozzávalóra

Bakonyi sertésragu

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombátfelszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
    2. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst és a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk.
    3. Ha zsírjára sült, megszórjuk a pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és kiforraljuk. Rizzsel, galuskával vagy tésztával tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kautz1009 4 évvel ezelőtt
Köszi szépen!!
lasvegas777 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett,most csináltam előszőr. :-) Köszönöm. Én raktam hozzá foghagymát,és darált paprikát is.

Hasonló Receptek

Magazin