Bakonyi sertésborda

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéshús (karaj, lapocka, tarja)
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dkg fűszerpaprika
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg finomliszt
  • 1 dl étolaj
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A szeletelt sertéshúst kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírjában a cikkekre vágott gombát lassú tűzön, lefedve pároljuk.

    Olajon a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk. Fűszerpaprikával, kis ételízesítővel meghintjük, kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a megpárolt gombát a szaftjával együtt. Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat. Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk.

    Rizzsel, galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Szárnyashúsból is elkészíthető.

Gálos István
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Marinki Krisztina 3 héttel ezelőtt
pont csak a lelke maradt ki az ételnek: a füstölt szalonna... így csak egy sima gombapaprikás sült hússal :(
Tóth Erika 3 évvel ezelőtt
A recept szerint jártam el és Isteni finom lett!!! Köszönöm!
Kardáné Poncsák Edit 6 évvel ezelőtt
A férjem kedvence lett! Köszi a finom receptet

Hasonló Receptek

Magazin