Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconös-sajtos csirkemell őzgerincben

default user icon

Hozzávalók

  • vaj (a forma kikenéséhez)
  • morzsa
  • 25 dkg bacon
  • bors
  • 60-65 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek zöldhagyma
  • 4 ek tejföl
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg paprikás szalámi
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 db zöld kaliforniai paprika

Elkészítés

    1. Egy őzgerincformát kivajazzuk, morzsával megszórjuk, kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szalonnacsíkok és a forma szélén túllógjanak. A csirkemellet felkockázzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.
    2. A lisztet, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott hagymát, a reszelő nagy lyukán lereszelt sajtot, a felkockázott szalámit és a felaprózott paprikákat, alaposan összekeverjük majd a húst is hozzákeverjük. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk még. Beleöntjük a formába, kicsit elsimítjuk, majd a bacont visszahajtogatjuk. Alufóliával letakarjuk, egy nagyobb méretű, sütőpapíros tepsibe tesszük, (hogy a süléskor esetlegesen kifolyó szaft ne a sütőbe csöpögjön.) 200°C-os sütőben kb 40 percig sütjük, ezután levesszük róla az alufóliát és így sütjük további 10 percig.
    3. Ha megpirult a szalonna kivesszük a sütőből, és óvatosan a sütőpapíros tepsibe borítjuk át az őzgerinc tartalmát, visszatesszük a sütőbe és még kb 10 perc alatt szép pirosra sütjük a tetejét is. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, kínálhatunk mellé sült burgonyát vagy rizst, de akár friss salátával, majonézes salátával vagy hidegtálon is nagyon finom. Szebben lehet szeletelni hűlt állapotban.

    ASZALT GYÜMÖLCSÖS CSIRKEKUGLÓF PÁROLT ALMÁVAL >>> 

     

Megjegyzés

Ezt az ételt vendégvárásra ,ünnepekre azért ajánlom ,mert nem csak nagyon finom ,és mutatós is,hanem melegen és hidegen akár hidegtálon is tálalható.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin