Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Január 4.: a babgulyás világnapja. Mutatjuk a legjobb receptet az ünnepléshez

default user icon
MME
Az év során sokféle ételnek ünnepelhetjük a világnapját, és nem is kezdődhetne a sor a babgulyásnál jobb fogással. A melengető, igencsak tartalmas leves kitűnő választás egy hűvös téli napon.

A babgulyás klasszikus magyaros étel, ugyanakkor világszerte ismert fogás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a külföldiek körében a legnépszerűbb tétel az étlapon, ráadásul január 4-én a világnapját ünnepelhetjük.

 

A jó babgulyás titka

Ugyan a babgulyásra is igaz, hogy ahány ház, annyiféle recept, mégis van néhány útmutatás, amit kötelező (vagy legalábbis nagyon ajánlott) betartani.

  • Jó minőségű alapanyagok: A jó minőségű hús, a friss zöldségek és fűszerek elengedhetetlenek, ha igazán finom gulyást szeretnénk főzni.
  • Megfelelő babfajta: A babgulyás hagyományosan tarkababból készül, e tekintetben érdemes ragaszkodni a recepthez.
  • Gazdagon ízesítve: Zamatos ízt ad a levesnek az apróra vágott vöröshagyma, a fokhagyma, a paprika és a paradicsom, valamint a jó minőségű (legjobb a házi) pirospaprika – egyiket se spóroljuk ki a lábasból.
  • Türelem: A babgulyás elkészítése bizony időigényes folyamat, de a lassú főzés szükséges ahhoz, hogy az ízek a levesben jól összeérjenek – de a végeredmény minden percet megér.
  • Friss, ropogós kenyérrel tálalva: A babgulyás nem az igazi, ha nincs mellette egy-két ropogós héjú, puha belű kenyérszelet.

 

A legfinomabb babgulyás receptje>>> 

 

 

Ajánljuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss