Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babfőzelék füstölt oldalassal

Hozzávalók

  • 70 dkg füstölt oldalas
  • 50 dkg száraz bab
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet cukor
  • 1 ek házi paprikakrém
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 ek zsír
  • 3 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • ecet (ízlés szerint)
  • 25 dkg tejföl

Elkészítés

    1. Az oldalast felszeljük, és előző este hideg vízbe tesszük. A babot előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe.
    2. Másnap egy fazékban vízben külön feltesszük főni az oldalast, és puhára főzzük.
    3. A babot feltesszük főni, beletesszük a babérlevelet, a hagymákat, a cukrot, a paprikakrémet, a köményt és a borsot. Amikor a bab megpuhult és a hús is megfőtt, akkor a húst a babhoz öntjük a levével együtt. Megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk.
    4. A zsíron a liszttel és a pirospaprikával rántást készítünk, felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük, és a főzelékbe öntjük. Összeforraljuk. Ecettel és tejföllel ízesítjük.

    Még több főzelék >>> 

    Még több magyaros recept >>> 

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

A mai ebédünk finom és tartalmas volt. Igazi retro főzelék, szeretjük jó kis füstölt hússal.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin