Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babbal töltött fűszeres rakott káposzta

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg fejeskáposzta
  • 25 dkg vörösbab
  • 24 dkg fehérbab
  • 12 dkg kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 24 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 zöld (kaliforniai) paprika
  • 3 evőkanál lecsó
  • 3 dkg kolbász
  • 2 evőkanál olaj
  • szódabikarbóna
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • kömény
  • babérlevél
  • borsikafű
  • szerecsendió
  • tárkony
  • 35 dkg tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztaleveleket szódabikarbónás, enyhén sós vízben megpároljuk úgy, hogy ropogós maradjon. Mielőtt megpárolódna, ízesítsük tárkonnyal. Az előző nap beáztatott babokat és kukoricát közepesen puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, utána az apróra vágott szalonnát zsírjáig pirítjuk. Vízzel pótoljuk folyamatosan, nehogy leégjen. Ezután a paprikát, a lecsót és a kolbászt, illetve a borsot, köményt, babérlevelet, majoránnát hozzáadjuk. Félig puhára dinszteljük. Közben hozzáadjuk a babokat és kukoricát. Az utolsó fázisban a borsikafüvet és szerecsendiót, és a penge vastagságúra vágott fokhagymát tesszük bele. A tej et és a tej fölt a pirospaprikával összekeverjük. A kiolajozott tepsibe tesszük a káposzta egyharmadát. Erre kerül a bab egyharmada, majd a tej föl. Még egy réteget készítünk. Végezetül az egészet káposztával beborítjuk, a tej föl és a paprika keverékével meglocsoljuk. Középmeleg sütőben letakarva készre sütjük. Megvárjuk, amíg egy kicsit meghűl, így könnyebben felvághatjuk. A megmaradt tej föllel tálaláskor leöntjük. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Javasolt ital : száraz fehérbor, pl: Tokaji Furmint.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

konczos
A káposztaleveleket egészben kell hagyni?

Hasonló Receptek

Magazin