Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Az örmény konyha

0
Az örmény konyha mai ízvilága hosszú évezredek alatt formálódott. Érezhető rajta az asszír, görög és perzsa hatás is. Fontos számukra a kenyér, olyannyira, hogy gyakran a reggelizem, ebédelek, vagy vacsorázom kifejezéseket úgy mondják: kenyeret eszem. A különféle kenyerek és lepények elkészítési módja anyáról leányra száll.

> Az örmény menü mindig gazdag, de figyelnek arra, hogy egészségesen táplálkozzanak: a húsételek mellé például mindig zöldséges kiegészítőket tálalnak. A levesek, előételek szerepe is fontos, a menü végén pedig csak olyan ételeket esznek, amelyek nem terhelik tovább a gyomrot. Mindig természetes alapanyagokat használnak, friss vajat és forrásvizet, jellemző fűszerük a sáfrány, a tárkony és a mazsola. Íme néhány eredeti örmény recept:


Szhtorac (padlizsán fokhagymás töltelékkel) >>

Dolma (főtt lencse szőlőlevélben) >>

Spárgasaláta tojással >>

Ddmapur (tökleves húsgombóccal) >>

Kutap (töltött pisztráng) >>

Sült csirke Ararat módra >>

Ddmakasovi (sütőtökből készült kása) >>

Aljazan (zöldséges tál) >>

Sakar-lochum >>

Vajas pachlava >>

Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin