Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-aszaltparadicsomos csirke

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek liszt
  • 2 ek parmezán
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 4 db csirkemell
  • 2 ek olíva olaj
  • 3 db fokhagyma
  • 20 dkg szárított paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 25 dkg gomba
  • 1,5 bögre tej
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 2 ek tej
  • parmezán
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A lisztet, a parmezánt, a sót és borsot egy lapos tányérban összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemell szeleteket.
    2. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd kisütjük rajta a csirkéket, úgy hogy mindkét oldaluk kellően megpiruljon. A megpirult csirkéket félreteszem.
    3. A serpenyőben a megmaradt olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a szárított paradicsom okat, az oregánót, a bazsalikomot és a gombát. Mikor lepirultak a zöldségek, felöntjük tejjel.
    4. Egy kis tálban kikeverjük a kukoricalisztes tejes keményítőt és a tejes gombás keverékhez adjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
    5. Végül hozzákeverünk egy kis frissen reszelt parmezánt és visszarakjuk a serpenyőbe a csirkéket. Hagyjuk, hogy a szósz még egyszer felforrjon, majd megszórjuk a tetejét petrezselyemmel.

    MÉG TÖBB CSIRKÉS FINOMSÁG >>> 

    11 KIHAGYHATATLAN CSIRKÉS RECEPT A HÉTVÉGÉRE! >>> 

    14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin