Elkészítés: A disznóhúst megöntöztem a szójaszósszal, megborsoztam, majd megszórtam a kukoricaliszttel. Lefedve hűtőben pár órát pácoltam.
A wokban felforrósítottam 3 kanál olajat, rádobtam a húscsíkokat, majd erős lángon, folytonosan kevergetve puhára pároltam, majd ropogósra pirítottam. A kukoricaliszt miatt hamar leég, de kavargatás közben folyton felkapargattam a leragadt morzsalékot. Szerintem szerves része lett az ízvilágnak.
A hús hamar kész lett, kiszedtem a wokból, majd a maradék olajon hirtelen megpirítottam a ferdén felkarikázott zöldhagymát. Hozzáadtam a húst, megszórtam a felaprított chilivel, mellédobtam a kockára vágott ananászt (vagy a lecsepegtetett konzervet) és folyton kevergettem, a tűz élénken lobogott, aztán ráöntöttem a tejszínt, és pár percig együtt rotyogtattam.
Sült rizzsel tálalhatjuk, de krumplipürével sem rossz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre