Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-tejszínes sertéskaraj

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2-3 személy részére:
  • 4 szelet disznókaraj vékony csíkokra vágva
  • fél felkockázott friss ananász (vagy 1 konzerv)
  • 4 dl tejszín
  • 2 szál zöldhagyma
  • 6 kanál olaj
  • 3 kanál szójaszósz
  • bors
  • 2 kanál kukoricaliszt
  • 1 chilipaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A disznóhúst megöntöztem a szójaszósszal, megborsoztam, majd megszórtam a kukoricaliszttel. Lefedve hűtőben pár órát pácoltam.

    A wokban felforrósítottam 3 kanál olajat, rádobtam a húscsíkokat, majd erős lángon, folytonosan kevergetve puhára pároltam, majd ropogósra pirítottam. A kukoricaliszt miatt hamar leég, de kavargatás közben folyton felkapargattam a leragadt morzsalékot. Szerintem szerves része lett az ízvilágnak.

    A hús hamar kész lett, kiszedtem a wokból, majd a maradék olajon hirtelen megpirítottam a ferdén felkarikázott zöldhagymát. Hozzáadtam a húst, megszórtam a felaprított chilivel, mellédobtam a kockára vágott ananászt (vagy a lecsepegtetett konzervet) és folyton kevergettem, a tűz élénken lobogott, aztán ráöntöttem a tejszínt, és pár percig együtt rotyogtattam.

    Sült rizzsel tálalhatjuk, de krumplipürével sem rossz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin