Keress receptre vagy hozzávalóra

Amerikai csokoládés pite

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj (és a tepsihez)
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt (és a nyújtáshoz)
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1-2 ek meggylikőr

Elkészítés

    1.

    A vajat a porcukorral és az 1 csipet sóval habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, valamint 2 ek hideg vizet, és összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.

    2.

    Lisztezett felületen a piteformánál nagyobb körré nyújtjuk a tésztát. A kivajazott formába simítjuk, a peremét megnyomkodjuk kissé, az alját pedig villával megszurkáljuk. 15 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd kihűtjük.

    3.

    Közben elkészítjük a tölteléket: felaprítjuk a kétféle csokoládét, a kockára vágjuk a vajat. Felfőzzük a tejszínt a porcukorral és 1 csipet sóval, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a csokoládékat és a vajat, majd kevergetve felolvasztjuk. Végül hozzáöntjük a tejet, és  a likőrrel ízesítjük. Addig kevergetjük , amíg szép fényes krémet nem kapunk, majd a krémet a tésztára öntjük, és hagyjuk megszilárdulni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin